Всі напої з цукром можуть викликати онкологічне захворювання
Солодкі напої (понад 5% цукру в напої), включаючи фруктові соки, газовану воду, чай з цукром, підвищують ризик розвитку раку. А ось напої із замінниками цукру безпечні. як зазначає BBC, цей висновок був зроблений за підсумками спостереження більш ніж за 100000 чоловік протягом п'яти років співробітниками Університету Сорбонни. На думку вчених, вся справа в рівні цукру в крові.
Так, споживання додаткових 100 мілілітрів солодкого напою в день (близько 2 банок на тиждень) підвищить ризик раку на 18%. За весь час спостережень вчені зафіксували 2193 випадки раку (693 - раку грудей, 291 - простати, 166 - колоректального раку). Серед людей, які споживали найбільше солодких напоїв (близько 185 мілілітрів в день), було більше випадків раку, ніж в групі споживали менше 30 мілілітрів на день.
Рак і солодкі напої пов'язані безліччю факторів. З одного боку, солодкі напої провокують ожиріння, а воно викликає рак. З іншого боку, у складі багатьох солодких напоїв можна знайти небезпечні речовини. Наприклад, це з'єднання, що дають привабливий колір напою.
Розділи медицини
Це - цікаво
- Медичний портал