Дієтолог назвала найкорисніші "осінні продукти"

Дієтолог назвала найкорисніші "осінні продукти"'осінні продукти''осінні продукти'

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна радить звернути увагу на гарбуз, сливу і груші. Як відомо, гарбуз багата бета-каротином (відповідає за її помаранчевий колір і є попередником вітаміну А). Дане з'єднання допомагає підтримати зір, здоров'я шкіри і слизових оболонок, що дозволяє не тільки зберегти красу, але і протистояти респіраторним інфекціям.

"Тих, хто їде загоряти і ловити останні сонячні промені, вітамін А охоронить від раку шкіри і меланоми і просто дасть рівну засмагу, так як захищає від агресивної дії ультрафіолету. Також гарбуз містить багато калію, який виводить надлишки рідини з організму і необхідний людям для профілактики серцево-судинних захворювань. Калій знижує тиск на судинну стінку і артеріальний тиск. Тому це ідеальний продукт для гіпертоніків. У страви з гарбуза бажано додавати якийсь жир: вершкове або рослинне масло, вершки, сметану, йогурт, морозиво. Це потрібно, щоб бета-каротин засвоївся", - розповідає Соломатіна.


Що стосується сливи, то в ній можна знайти вітамін С і безліч антиоксидантів - антоціанів. Вони рятують від вільних радикалів, які прискорюють старіння і викликають розвиток різних недуг, включаючи рак. Експерт додає: "Зокрема, ці сполуки захищають серцево-судинну систему від вікових змін. Також зливу містить клітковину, пектини і дуже добре виводить солі важких металів, радіонуклєїди. Також відомо, що попускає властивість сливи. Сливу краще вживати в сирому вигляді. Можна зробити смузі, фруктовий салат, додавати в різні каші. При термічній же обробці вітамін С руйнується".

Груша корисна і відрізняється низьким глікемічним індексом (не викликає різкого стрибка цукру в крові), проте лікарі не рекомендують її їсти на голодний шлунок. Справа в тому, що груша володіє терпкими, закріплюють властивостями. І це робить її ідеальним продуктом для людей, які страждають на діарею. "У груші містяться калій, магній і пектини, які дуже добре очищають наш кишечник. І головне, що, на відміну від яблук, груші дають відчуття ситості, коли яблука через вміст органічних кислот, дратуючи шлунок, навпаки призводять до відчуття голоду. Груша - чудовий десерт, який теж краще їсти сирим, хоча іноді її і запікають. В останньому випадку пектини будуть виводити надлишки холестерину. Також вона прекрасно підходить до каш, сиру і, якщо вона не солодка, поєднується з медом", - пояснює дієтолог.

Авторські права 2019 © Bolezni.net.ua | Усі права захищені.
При використанні матеріалів, посилання на сайт обов'язкове!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.