Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_jmap, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1
Кава позитивно впливає на мікрофлору кишечника

Це встановив Медичний коледж Бейлора. За словами вчених, регулярне вживання кави пов'язане з більш здоровим складом мікрофлори кишечника, що сприяє зниженню ризику розвитку цілого ряду недуг. Експерти провели дослідження за участю 34 осіб, які пройшли скринінгову колоноскопію.

В рамках скринінгу було взято 97 біопсій слизової оболонки товстої кишки з різних її частин. Також проводилося опитування, яке стосувалося раціону добровольців. Дослідники порівнювали різноманітність і поширеність різних бактерій у людей з високим (більше 82,9 міліграма щодня) і низьким рівнем споживанням кофеїну.


Виходило, що різноманітність мікрофлори в цілому майже змінювалося в залежності від обсягу споживання кофеїну. Але кількість певних бактерій варіювалося досить сильно. Так, у людей, активно споживали каву, було більше бактерій з протизапальними властивостями (Faecalibacterium і Roseburia) і менше потенційно небезпечних начебто Erysipelatoclostridium.