Морський рис
Морський рис - це зооглея - особливе слизової освіту, що виникає при склеюванні деяких водних бактерій. До зооглея відносяться чайний гриб, морський рис і тибетський молочний гриб.Чому рис і чому морський?
Рисом дану зооглею називають, мабуть, тому, що за формою і кольором він дещо нагадує відварений рис. А морський - тому що зростає тільки в воді.
Склад і властивості морського рису
Індійський морський рис утворює настій складного хімічного складу: органічні кислоти, складні ефіри, альдегіди, спирти, вітаміни, жирові і смолисті речовини, глюкозиди, ферменти.
Завдяки своїм складом настій морського рису має такі властивості:
антімікробноеіммуномодулірующеегіпотензівное (знижує артеріальний тиск) антисклеротичну (перешкоджає розвитку атеросклеротичних бляшок) метаболічна (покращує обмін речовин) сечогінний
Згідно видам дії, індійський морський рис рекомендується використовувати при таких захворюваннях:
Різні порушення обміну речовин (надмірна вага, подагра, атеросклероз) Гломерулонефрит Аутоімунні захворювання (вовчак, склеродермія) Тромбофлебіт Гіпертонія Наслідки інсульту Нейроциркуляторна дистонія Бронхіт Гайморит Плеврит Пневмонія Тонзиліт Туберкульоз Фарингіт Гастрит, гастродуоденіт Коліт Панкреатит холецестит ГепатітЦірроз Виразкова хвороба Артрити Ревматизм
Настою Морського рису рекомендується випивати не менше 300 мл в день. Кількість індійського морського рису, необхідне для приготування одного літра напою - 4 столових ложки. Для догляду за морським рисом вам знадобиться: чиста вода, скляна банка, марля на горлечко банки. З продуктів можна додати цукор (за бажанням), родзинки, курагу, інші сухофрукти (за бажанням) в невеликих кількостях.
Розділи медицини
Це - цікаво
- Медичний портал