Журавлина знижує або підвищує тиск?
Корисні якості журавлини широко відомі. Ще кілька століть тому нею, наприклад, лікували цингу. При цьому у багатьох людей з серцевими захворюваннями виникає питання, який ефект на судини надає журавлина, знижує або підвищує тиск цей продукт.
Вплив журавлини на тиск
Експериментальним шляхом було підтверджено, що журавлина може істотно знижувати артеріальний тиск навіть на пізніх стадіях синдрому. Досягається сприятливий ефект за рахунок ряду компонентів в складі ягоди:
В результаті впливу журавлини судини очищуються, ягода здатна підвищувати еластичність їх стінок. Все це, врешті-решт, призводить до нормалізації тиску.
Журавлину можна вживати у свіжому вигляді, їсти варення на її основі, заварювати настої із сушених плодів, розморожувати. При цьому продукт дуже допомагає під час основної терапії, спрямованої на нормалізацію тиску, не тільки впливаючи на гіпертонію, а й насичуючи організм вітамінами і зміцнюючи органи. Завдяки цим властивостям, ягода може навіть трохи підвищувати і знижувати тиск при його незначних відхиленнях від норми.
Корисні рецепти для лікування гіпертензії
Найкраще цілющі якості журавлини розкриваються при правильному вживанні продукту. Одними з найбільш корисних є такі рецепти.
Відео: корисні властивості журавлини
Випадки, при яких журавлина протипоказана
Лікування гіпертонії за допомогою журавлини можливе не завжди через певний перелік протипоказань:
Журавлина - це дуже корисний продукт, здатний істотно знижувати тиск у гіпертоніка. Саме так слід відповідати на питання: журавлина знижує або підвищує тиск.
Однак під час зберігання свіжої ягоди в ній швидко пропадають вітаміни і корисні ферменти. Так що плоди рекомендується консервувати на зиму, сушити або класти в морозильник для заморозки.
Розділи медицини
Це - цікаво
- Медичний портал