М'ясо птиці зв'язали з розвитком небезпечних захворювань

М'ясо птиці зв'язали з розвитком небезпечних захворювань'ясо птиці зв'язали з розвитком небезпечних захворювань'ясо птиці зв'язали з розвитком небезпечних захворювань

Прийнято вважати, що для здоров'я небезпечно тільки червоне м'ясо. Однак останні дослідження говорять: шкода може нанести і м'ясо птиці, пише Virgo.Org.Ua з посиланням на відкриття Університету Оксфорда. Було проведено дослідження даних 475000 британців за 2006-2014 роки.

Вік учасників дослідження коливався в межах 37-73 років. Спочатку ні у кого з них не було зафіксовано раку. Вчені враховували стан здоров'я, дієту, наявність захворювань, соціальний і демографічний статус, спосіб життя людей. Близько 23000 чоловік до кінця періоду спостереження мали діагноз "рак".


Виявилося, є зв'язок між споживанням курки та індички і виникненням декількох типів онкологічних захворювань - неходжкінської лімфоми, раку простати і меланоми. Фахівці визнають: вони поки точно не знають, чи винувато саме м'ясо або спосіб його приготування (відомо, що смажене підвищує ризик раку).

Авторські права 2022 © Bolezni.net.ua | Усі права захищені.
При використанні матеріалів, посилання на сайт обов'язкове!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.