Вчені створили кашу, яка бореться з вільними радикалами
Люблінський медичний університет, передає The Daily Mail, виявив новий суперпродукт і цінне джерело антиоксидантів - ягоди аронії. У чистому вигляді ягоди навряд чи хтось буде їсти через специфічний смак. Фахівці радять додавати їх в каші і смузі. На відміну від багатьох ягід і фруктів, тут корисні речовини не руйнуються внаслідок термічної обробки.
Зовні ягода нагадує журавлину або чорницю. У ягодах аронії багато важливих хімічних сполук, включаючи вітамін С і флавоноїди. Вважається, ягода володіє антивіковими властивостями, корисна для серця і навіть працює як афродизіак. Польські вчені створили кашу з різною концентрацією аронії (найвища - 20% ягід).
Таким чином завдяки цій каші можна зробити сніданок значно корисніше. Всього однієї порції буде достатньо, щоб перекрити норму в антиоксидантах, поліфеноли, флавоноїди і фенольних кислотах. Найкраще їсти таку кашу протягом 10 хвилин після приготування - в це тимчасове вікно найбільш виражені антиоксидантні властивості.
Розділи медицини
Це - цікаво
- Медичний портал