Дослідники заборонили мити м'ясо перед термічною обробкою

Дослідники заборонили мити м'ясо перед термічною обробкою'ясо перед термічною обробкою'ясо перед термічною обробкою

Американські вчені з Університету Північної Кароліни закликають відмовитися від практики обмивати м'ясо курки перед термічною обробкою. Як зазначає Вірго, це може підвищити ризик отруєння. За словами фахівців, сире м'ясо часто заражене небезпечними бактеріями на зразок Salmonella, Campylobacter і Clostridium perfringens.

"Коли ви підставляєте шматок м'яса під струмінь води, ви не рятуєте його від патогенів, а дозволяєте бактеріям разом з найдрібнішими бризками води поширитися по всій кухні, потрапивши на всі поверхні, кухонне начиння та інші продукти. Як показав експеримент, від таких наслідків не здатна захистити навіть сама ретельне прибирання", - йдеться в звіті фахівців.


В рамках експерименту вчені запросили 300 добровольців. Їм потрібно приготувати страву з курячих стегенець і салат. Добровольців розбили на дві групи. Перша група мила м'ясо, а друга - ні. Також потрібно обробляти м'ясо на окремій дошці, добре мити руки після приготування. М'ясо в обох групах містило бактерії E.Coli.

У 26% з тих, хто мив сире м'ясо, бактерії, що жили в курці, були виявлені в салаті. Експерти склали список правил. Потрібно залишати приготування м'яса наостанок після приготування всіх інших страв. Мити сире м'ясо заборонено, і перед тим, як доторкнутися до чогось після контакту з м'ясом, слід мити руки з милом під проточною водою мінімум 20 секунд. Саме м'ясо птиці має нагріватися принаймні до 73 градусів за Цельсієм. Тільки тоді загинуть небезпечні бактерії.

Авторські права 2020 © Bolezni.net.ua | Усі права захищені.
При використанні матеріалів, посилання на сайт обов'язкове!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.