Червоне м'ясо визнано найнебезпечнішим в світі продуктом

Червоне м'ясо визнано найнебезпечнішим в світі продуктом'ясо визнано найнебезпечнішим в світі продуктом'ясо визнано найнебезпечнішим в світі продуктом

Вчені з США і Британії з'ясували, які продукти харчування найбільш небезпечні для екології і одночасно підвищують ризик передчасної смерті. Оцінювалися 15 різних груп продуктів.

Червоне м'ясо виявилося з числа тих, які найбільше підвищували ризик смерті. При цьому його виробництво негативно впливало на навколишнє середовище. Цей висновок вчені зробили, оцінивши кількість виділених парникових газів, площа землі, необхідної для виробництва продукту, потреба в воді і забруднення навколишнього середовища (індекс AREI).


Так, показник для однієї порції необробленого червоного м'яса склав 73 одиниці. Для цільнозернових злакових продуктів, фруктів, овочів, горіхів і оливкової олії - менше чотирьох одиниць на порцію. Середні показники характерні для риби, птиці і молочних продуктів. А ось виробництво яєць для навколишнього середовища в 3 рази менше шкідливо, ніж червоне м'ясо.

Авторські права 2020 © Bolezni.net.ua | Усі права захищені.
При використанні матеріалів, посилання на сайт обов'язкове!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.