Червоне вино працює не гірше пребіотиків, довів аналіз
Помірне споживання червоного вина дозволяє зробити мікрофлору кишечника більш різноманітною, пише Xinhua з посиланням на дослідження Королівського коледжу Лондона. Вчені аналізували ефект, вироблений пивом, сидром, червоним вином, білим вином і міцних напоїв на мікрофлору, на прикладі 916 близнюків.
Виявилося, помірне споживання червоного вина пов'язано з великою різноманітністю і більш здорової кишкової мікрофлорою. Це почасти пояснює загальну користь цього напою, адже велика різноманітність бактерій, як відомо, пов'язано з більш міцним здоров'ям. Мабуть, причиною всьому висока концентрація поліфенолів в червоному вині.
Це природні сполуки, що містяться у винограді. Вони виступають в ролі палива для корисних бактерій. До речі, вчені також встановили, що вино було пов'язано зі зниженими показниками ожиріння і низькими показниками холестерину. Щоб відчути на собі позитивний ефект, вчені радять пити вино раз в два тижні.
Також читають:
Розділи медицини
Це - цікаво
- Медичний портал